Březen 2010

Osobnost měsíce - Březen

31. března 2010 v 18:35 | Turmë |  Osobnost měsíce
Jméno: Zuzana Norisová

Datum narození: 24. ledna 1979

Místo narození: Malacky

Povolání: herečka, zpěvačka

Životopis:

Po vystudování hudebně-dramatického oboru na konzervatoři v Bratislavě, hostovala v Divadle Andreja Bagara v Nitře ve hře Tom Sawyer, rockové opeře Provaz s jedním koncem či muzikálu Malý obchod hrůzy. Dále hostovala ve Slovenském Národním divadle v Bratislavě v muzikálu Malá noční hudba. Účinkovala v seriálech Velké srdce a Horská služba a v televizní inscenaci Soudný den.
V 19 letech odešla do Prahy za muzikálem Pomáda, kvůli roli Sandy. Jeho premiéra se však posunula a tak mezitím pracovala jako servírka. Po úspěšné Pomádě se objevila v Bratislavském muzikálu Niekto to rád horúce.
Do širokého podvědomí diváků se však dostala až roku 2001, díky hlavní roli Terezy ve filmovém muzikálu Rebelové, kde se objevila po boku Jana Révaie. (Získali cenu za nejromantičtější filmový pár :) Následovala divadelní podoba muzikálu, kde si samozřejmě také zahrála hlavní roli.
Nastudovala roli Hanky v muzikálu Starci na Chmelu, nakonec se zde ale bohužel neobjevila. Také měla hrát v připravovaném muzikálu Hříšný tanec, ten se ale pro změnu neuskutečnil vůbec.
Vidět jsme ji mohli také v Kleopatře v roli Oktávie, Třech mušketýrech jako Constance, Tajemství v hlavní roli Elišky, ve Švandově divadle ve hře Studna světců, pražském Činoherním klubu ve hře Dámský krejčí, v Angelice jako Madame de Montespan, Limonádovým Joe v roli Winnifred či na Letních Shakespearových slavnostech v komedii Jak se vám Líbí.
Objevuje se zde spolu se svou sestrou Soňou, kterou znáte již z Rebelů. Dále ve filmu Milenci a vrazi jako Janu Rybářovou, Boží pole s.r.o. jako svéráznou policistku Marušku anebo v seriálu Letiště (praštěná letuška Petra) a Strážce duší (Katka).

Zajímavosti:

Zuzka je také známá pro svůj velmi extravagantní styl oblékání :)

Dostala se do finále taneční soutěže StarDance, ale nakonec byla poražena Danou Batulkovou.

Filmografie:
   
    * 2009 Přešlapy (TV seriál)
    * 2009 Dokonalý svět (TV seriál)
    * 2008 Soukromé pasti (epizoda Jiná Láska) - Daniela
    * 2006 - 2007 Letiště - letuška Petra Antlová
    * 2006 Boží pole s. r. o. (TV film)
    * 2005 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
    * 2004 Milenci a vrazi - Jana Rybářová
    * 2003 Strážce duší (TV seriál) - Katka Nelserová
    * 2001 Rebelové - Tereza
    * 2001 Voľnomyšlienkár (TV film)
    * 2001 O ztracené lásce (TV seriál)
    * 1998 Kovladov dar (TV film)

zuzana

Zdroj: http://cs.wikipedia.org/, http://www.osobnosti.cz/

Pohoda, klídek a tabáček

31. března 2010 v 18:25 | Turmë |  Ve stínu Sacré-Cœur
U nás doma (myslím jako v NY - mamka, taťka = doma - chápete, ne:)) vždycky, když přijde psychická krize (krize = většinou všechny moje průšvihy od nevynesení koše až po nechtěné rozbití sochy čínského boha srandy z roku 1-2-3:)), tak je všude prostě šíleně divná atmosféra. Jako by ta potíž byl komín atomové elektrárny, který svým kouřem zamoří blízké okolí a otráví vše živé. Brr…
To u tety Sophie je taky vždycky plno kouře (a ani nemusí být žádná krize:)) - cigaretového kouře. Myslím, že by se měla trochu krotit (nebo mi je furt nenabízet), rakovina je svině.

Morcheeba - Rome wasn't built in a day

29. března 2010 v 19:20 | Turmë |  Music
Nevím čím to, ale mám v poslední době takovou prazvláštní náladu - jarní, řekla bych:). Každopádně mě to nějak netíží, docela si to užívám. A při tom mi v hlavičce hraje chytlavá melodie...





English, Deutsch, Pусский...

28. března 2010 v 19:05 | Turmë |  Z té technické stránky
Kolik řečí znáš, tolikrát si člověkem. To se snad ještě pořád říká říká - a možná to i platí.
Takže proč nepřeložit i tento blog? Sice to je jen přes Google, takže nic extra, ale snaha se cení, ne:)?

words



Vzdělání: Škola života

27. března 2010 v 20:05 | Turmë |  Téma týdne
Tento týden jsem málem nestihla nepsat článek na Téma týdne (a důvodem je Téma týdne, ale to je teď jedno). Takže to doháním až dnes.
Ale co tak napsat? Napadá mě hodně věcí - od slovníkové definice až po pěknou kupu sprostých slov:). Nevěřili byste, jaké rozporuplné emoce dokáže v pubertálním školákovi vyvolat tahle budova. Já osobně chodím do toho našeho ústavu (náš gympl) se smíšenými pocity.


Čtyři cigarety a jeden pohřeb

24. března 2010 v 19:20 | Turmë |  Ve stínu Sacré-Cœur
"Večeře!"zavolá Michèle z kuchyně.
Odložím tu malou věcičku někam na parapet a běžím dolů. Poté "horské tůře" mi pořádně vytrávilo, takže jsem byla schopna sežrat (a to doslova) i ségřiny spálené špagety. Během večeře nám taky teta Luisa oznámila, že zítra se koná pohřeb pana Greifa, a že jsme pozvány na ten slavnostní ceremoniál. Nemám ráda pohřby a upřímně neznám moc lidi, co by je rádo mělo. Podle mého je to dost morbidní.



Je jaro...

20. března 2010 v 18:35 | Turmë |  Why so serious?
Ahoj, lidičky. Sluníčko svítí a hřeje, ptáci zpívají a ve vzduchu je cítit čerstvá tráva...
Jaro je fajn. Zvlášť po takové zimě, co byla letos.
Teď momentálně je tady u nás sice trochu zataženo a na vyšších kopcích jsou ještě vidět zbytky sněhu, ale mě už několik dnů pořádně svrbí nos a to je zaručený signál toho, že jaro je tady (ne nejsem jasnovidka, jen alergička - a pávě teď začíná pylová sezóna:)).
No jen doufám, že na mně teď nepadne jarní únava...

Přeju krásné jaro:)

Pac a pusu:* - Vaše Turmë

kytky

Btw: Už jsem vyřešila problém s videi, takže jsem happy jak 3 grepy:).