Leden 2010

Osobnost měsíce - Leden

31. ledna 2010 v 20:45 | Turmë |  Osobnost měsíce

Dakota Fanning



Jméno: Hannah Dakota Fanning

Datum narození: 23. února 1994

Místo narození: Conyers, Georgia, USA

Povolání: americká dětská herečka

Životopis:

V současnosti nejobsazovanější dětská herečka se již ve dvou letech naučila číst a toužila stát se herečkou. Její první "role" přišla v pěti letech, když si zahrála v reklamě na prací prášek TIDE. Roku 1999 hrála v seriálu POHOTOVOST holčičku nemocnou leukémii. V šesti letech se Dakota přihlásila do konkursu na film "JMENUJI SE SAM" a vyhrála jej. Za dceru Seana Penna si odnesla řadu prestižních cen, z nichž jí jednu předával i Orlando Bloom, který ji musel přidržovat mikrofon, neboť byl příliš vysoko, a dostala se do podvědomí několika filmových tvůrců.
O rok později předvedla vynikající herecký výkon ve Spielbergově seriálu "UNESENI". A poté začala hrát se známými herci. Po boku Charlize Theron si zahrála v thrilleru V pasti, vedle Mikea Myerse v dětské komedii "KOCOUR". Dále hrála v komedii "HOLKA NA ROZTRHÁNÍ", kde se prý také dokonce poprvé políbila. Nejvíce si však zamilovala herce Denzela Washingtona, se kterým hrála ve filmu "MUŽ V OHNI". Její neumělé herectví pak okouzlilo v hororu "Hra na schovávanou", kde dokonce překonala Roberta De Nira. Režisér Steven Spielberg se Dakotu také rozhodl obsadit do svého nového SCI-FI hororu "VÁLKA SVĚTŮ", kde bude hrát dceru Toma Cruise. Mezi její další plánované filmy patří snímek "DRAMER", kde si zahraje s Kurtem Russelem.

Filmografie:

* Přátelé (1994)
* Ally McBealová (1997)
* Supersvůdníci (2001)
* Jmenuji se Sam (2001
* Father Xmas (2001)
* Uneseni (2002)
* O perníkové chaloupce (2002)
* Holka na roztrhání (2002)
* 24 hodin / Hra o dítě (2002)
* Kocour (2003)
* Kim Possible: Problém s časem (2003)
* Holky z lepší společnosti (2003)
* Muž v ohni (2004)
* Válka světů (2005)
* Snílek (2005)
* Nine Lives (2005)
* Lilo a Stitch 2: Stitch má mouchy (2005)
* Hra na schovávanou (2005)
* Šarlotina pavučinka (2006)
* Hounddog (2007)
* Cutlass (2007)
* Tajný život včel (2008)
* Okřídlené bytosti (2008)
* The Twilight Saga: New Moon (2009)
* Push (2009)
* Koralína a svět za tajnými dveřmi (2009)
* The Runaways (2009)
* The Twilight Saga: Eclipse (2009)

Zajímavosti:

Je nejmladší herečka nominovaná na SAG awards.

Chová rybičky a ráda plete.

Nejvíce jí chutná italská kuchyně, zejména špagety.

Má mladší sestru Elle, se kterou si zahrála v seriálu "UNESNI", kde Elle ztvárnila tu samou roli co Dakota, jen v mladším podání.

Ráda by zůstala herečkou a vyzkoušela co nejvíce žánrů, a to jak z důvodu nezaškatulkování, tak i ze zvědavosti.

Dakotinými vzory jsou Meryl Streep a Hilary Swank.

Video:

Malá Dakotka v seriálu Přátelé



Zdroj: http://cs.wikipedia.org/, http://www.csfd.cz/

Tina feat. Rytmus - Pribeh

30. ledna 2010 v 11:35 | Turmë |  Music



10 dní svobody:)

28. ledna 2010 v 17:10 | Turmë |  Why so serious?
JUPÍJAJEJ! Přežili jste výzo, lidičky? Já v celku v pohodě. A teď mě (a ostatní děcka ze Zlínského kraje) čeká 10 nádherných dní jarních prázdnin:). Paráda!


Nestíhám...

27. ledna 2010 v 19:20 | Turmë |  Ve stínu Sacré-Cœur
Fakt sorry, lidičky, ale teďka vůbec nestíhám. Dneska jsem měla přehrávky (to tě postaví na pódium před partu rodičů a ponechají tě vlastnímu osudu:)), a tak jsem z toho měla nervy celý týden. Příští týden máme naštěstí jarní prázky, takže už snad konečně něco napíšu.


Homer a andílci

26. ledna 2010 v 20:15 | Turmë |  Special - Simpsonovi
Sněží a sněží...a mrzne. Brr! Abyste se zahřáli můžete si udělat andělíčka:).




Blikající ikonka

25. ledna 2010 v 16:55 | Turmë |  Z té technické stránky
Jo!!! Naučila jsem se dělat blikající ikonku. Není sice nic moc, ale alespoň se to hýbá:).

Photo Flipbook Slideshow Maker

Btw: Kdyby jste si někdo chtěli něco podobného taky vyrobit, tady je adresa: http://www.glitterfy.com/flipbook.php




Další "Město lásky" vypráví své příběhy

24. ledna 2010 v 11:50 | Turmë |  Film/TV news
Vzpomínáte si na Paříži, miluji tě (Paris, je t`aime) z roku 2006? Tehdy 10 režisérů natočilo 18 patnácti minutových snímků o lásce odehrávající se na různých místech v Paříži.

Pak už stačilo změnit jen "kulisu", a tak loni v únoru mohl do kin vstoupit další díl ze série "Města lásky", který ale do našich luhů a hájů (kin a kinosálů) dorazí až za pár dní.

Paříž už své příběhy vypověděla. Teď je na řadě New York. Dvanáct režisérů a dvanáct příběhů lásky v mnoha podobách na vás čeká v kinech už 28. 1. 2010.


Tak mě tady zase máte

23. ledna 2010 v 12:05 | Turmë |  Why so serious?
Těžko tomu uvěřit, ale přežila jsem:)! Právě vybaluju, ale myslím, že to ani nemá cenu. Asi hodím celou tašku do pračky a sebe do vany a bude pokoj:).

Jo mimochodem, blíží se jarní prázdniny (teba alespoň u nás ve Zlínském kraji budou už příští týden, haha:)), a tak mě napadá, že bych měla začít myslet na jarní dess. Pokud vás napadá "téma" nebo byste tady chtěli vidět nějakou určitou barvu napište do komentářů.


Fool's Garden - Lemon Tree

22. ledna 2010 v 13:15 | Turmë |  Music